Computer- en elektronicaverzekering afbeelding

Computer- en elektronicaverzekering

Als computers of elektronische apparatuur in uw bedrijf beschadigd of gestolen worden, wordt u geconfronteerd met hoge kosten voor vervanging of herstel. Het werk komt bovendien vaak helemaal stil te liggen, wat een extra kostenpost is.

Waarvoor bent u verzekerd?

Een inventarisverzekering biedt meestal onvoldoende dekking om de volledige schade aan bedrijfsmatige computers of elektronica vergoed te krijgen. Met een computer- en of elektronicaverzekering bent u wel goed verzekerd en heeft u bovendien een dekking voor data en programmatuur.

U kunt onder meer verzekeren:

  • Beschadiging
  • Schade tijdens transport
  • Diefstal
  • Extra kosten bijvoorbeeld voor het tijdelijk huren van computers of elektronica
  • Herstel van computerprogrammatuur, informatiedragers en computerdata.

Niet verzekerd:

  • Schade door slijtage en normaal gebruik
  • Schade veroorzaakt door catastroferisico’s, zoals een aardbeving of oorlog

Alles of enkele computers

U bepaalt zelf of u alle elektronische apparatuur en alle computers samen verzekert, of alleen de belangrijkste. Soms kan de computer- en elektronicaverzekering onder de inventarisverzekering vallen, soms is het handiger om te kiezen voor een aparte verzekering. Wij gaan na welke oplossing voor u het beste uitpakt.

Als uw productie stil komt te liggen

Als uw productieproces stil komt te liggen, moet u omzet missen terwijl uw kosten gewoon doorlopen. Deze schade kunt u claimen met een bedrijfsschadeverzekering.

Cybercrime

Ondernemingen die online hun goederen verkopen of persoonsgegevens beheren, zijn gevoelig voor cybercrime. Maar ook ‘gewone’ bedrijven kunnen het slachtoffer worden van internetcriminaliteit. Denk maar eens aan de cyberaanvallen die wereldwijd bedrijven getroffen hebben.
Als uw gehackte ICT-systemen hersteld moeten worden, als u juridische bijstand nodig heeft of als forensisch onderzoek naar de cybercrime nodig is, kunt u hoge kosten tegemoet zien. Een cyberverzekering is in dat geval beslist een uitkomst.

De premie

De premie van uw verzekering hangt af van wat u precies verzekert en om hoeveel computers/apparaten het gaat.

Gerelateerde pagina’s