Financiële buffer afbeelding

Financiële buffer

Bijna iedere ondernemer kent tijden van grote drukte met goede verdiensten en stille periodes waarin het inkomen lager is. Ook kunnen uw uitgaven soms onverwacht hoog zijn. Met een financiële buffer kunt u die golfbeweging in inkomsten en uitgaven opvangen.

Financiële reserve

U kunt een buffer aanleggen om altijd op tijd uw btw, inkomsten-, venootschaps-, dividend- en loonbelasting te kunnen betalen. En uw financiële reserve moet groot genoeg zijn om materialen,  gereedschap of apparatuur waar u van afhankelijk bent, te vervangen. Dat geldt ook voor de bedrijfsauto of de bestelbus. Houd verder rekening met het risico om opdrachten te verliezen en met schommelingen in inkomsten als uw bedrijf met economische tegenwind te maken krijgt.

Hoe groot uw buffer is, wordt bepaald door uw bedrijfssituatie maar ook uw gezinssituatie. Wij adviseren u over de manier waarop u het best een reserve opbouwt.

Verzekeringen voor bedrijfscontinuïteit

Een buffer is nooit onbeperkt. Voor grote financiële risico´s moet u zich verzekeren om uw inkomen en de bedrijfscontinuïteit veilig te stellen. Met goede bedrijfsverzekeringen voorkomt u dat u bij schade zoveel geld verliest dat uw bedrijf failliet gaat. En met een inkomensverzekering houdt u uw inkomen op peil bij arbeidsongeschiktheid. Wij maken een risicoanalyse en adviseren u over geschikte verzekeringen.

Gerelateerde pagina’s